Domowy kebab

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kebab z kurczaka w marynacie piwnej.
No dla nas bomba.

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800g uda z kurczaka bez skóry i kości
    2 łyżki przyprawy do gyrosa
    2-3 ząbki czosnku
    3-4 łyżki oliwy
    1/3 szklanki piwa
    Sól pieprz opcjonalnie

Domowy kebab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z kurczaka tniemy w paski.
    Następnie dodajemy przyprawy czosnek oliwę i piwo. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy i odkładamy na noc do lodówki.
    Następnego dnia całość z miski przekładamy na patelnię i smażymy do momentu uzyskania złoto brązowego koloru.
    Mięso od czasu do czasu mieszamy.
    Wykładamy na talerz podajemy z ulubionymi dodatkami oraz sosem czosnkowym.
    SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (140 ocen)

Kebab