Domowy chrzan z jajkiem

4.48 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chrzan robię na Wielkanoc co roku.

Składniki:

  • 4-5 korzeni chrzanu
    1/4 szkl. octu
    4 łyżki cukru
    10 jajek (ugotowanych na twardo)
    ok. 1/4 kostki masła
    sól
    kwaśna śmietana lub majonez
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowy chrzan z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ocet zagotowujemy z cukrem, studzimy. Chrzan myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o małych oczkach. Solimy, zalewamy octem. Dokładnie
    mieszamy.
  • 2. Jajka obieramy, przekrawamy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka drobno siekamy. Żółtka rozdrabniamy i ucieramy z masłem. Masę mieszamy z białkami i chrzanem. Wkładamy do słoików, dobrze ubijając. Tuż przed podaniem potrzebną ilość chrzanu mieszamy ze śmietaną lub majonezem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować