Domowy chleb

4.5 (188 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ten przepis leżał w mojej szufladzie 7 lat i w końcu się doczekał wypróbowania.
Chleb muszrardowo-miodowy.
Jest bardzo ciekawy w smaku. Polecam

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600g mąki
    250ml mleka
    125ml wody
    20g drożdży lub 7 suchych
    120g musztardy
    3 łyżki oliwy
    1 łyżeczka soli
    2 łyżeczki estragonu
    4 łyżki miodu
    1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Domowy chleb - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wymieszać w misce i wyrabiać ciasto przez 10 minut.
    Zostawić do wyrośnięcia pod przykryciem przez godzinę.
    Zmoczyć dłonie i przełożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
    Odstawić pod przykryciem na kolejną godzinę.
    Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.
    SMACZNEGO

Porady

Czas pieczenia u mnie przedłużył się do godziny. Wierzch chleba posypałam mieszanką sezamu pestek dyni słonecznika i siemienia. Mocno dociskając do chleba. Piekłam go w formie o wymiarach 38*15cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować