Domowy cheeseburger

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Domowy cheeseburger

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 4 burgery mielone z wołowiny (np. Biedronka 99%mięsa wołowego),
    - 4 bułeczki (np. hamburgerowe),
    - sałata,
    - pomodor,
    - ogórki konserwowe,
    - czerwona cebula,
    - ser tostowy,
    - sos/ketchup (np Pudliszki pikantny).

    Sos:
    - 3 łyżki majonezu (np.Winiary),
    - 1 łyżeczka musztardy (np. sarepska Kamis),
    - 1/2 mniejszego ogórka konserwowego (np. Ogórki Kaszubskie słodko-kwaśne firmy Dagoma),
    - 1 mała cebula dymka,
    - 1 płaska łyżeczka czosnku w proszku,
    - 1 płaska łyżeczka czerwonej słodkiej papryki,
    - 1/2 łyżeczki octu winnego,
    - sól, pieprz, cukier (do smaku).
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Fast food Burgery

Domowy cheeseburger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Burgery smażę ok. 3 min na elektrycznym, zamykanym grillu lub na grillowej patelni z niewielką ilością oleju. Na koniec na górę mięsa kładę ser tostowy, czekam aż ładnie się stopi. Rozkrojone bułeczki także podpiekam na grillu, aby zrobiły się cieplutkie i miały chrupiącą skórką. Na pieczywo smaruję gotowy wcześniej sos (wszystkie składniki mieszam), kładę sałatę, pomidora, czerwoną cebulę, burgera z serem, ogórki konserwowe pokrojone w plastry. Kolejność składników dowolna. Dodaję odrobinę ketchupu.

Porady

Zamykam cheeseburgera, aby się nie rozpadał przekuwam wykałaczką po środku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować