Domowy budyń kokosowy

4.48 (191 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Domowy budyń na mleku kokosowym z kokosem w środku:) Pewnie pomyślicie, że za dużo tego kokosa, ale uwierzcie, że jest idealnie! Sami spróbujcie!

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 l mleka kokosowego ( ja użyłam domowej roboty)
    - około 50-70 g wiórek kokosowych ( użyłam tych, które zostały mi po produkcji mleka)
    - 2-3 łyżki słodzika lub cukru
    - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    - jedno żółtko
Wystaw ocenę:

4.48 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowy budyń kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokosowy budyń 1. W garnku zagotowujemy ok 2/3 mleka wraz z słodzikiem/cukrem. W oddzielnym naczyniu blendujemy pozostałą część mleka z żółtkiem oraz mąką ziemniaczaną. Gdy mleko się zagotuje powoli wlewamy zblendowaną masę cały czas mieszając. Na koniec dodajemy wiórki i ponownie mieszamy. Budyń przelewamy do pucharków i gotowe!

Porady

Budyń dobrze smakuje podany z kostką gorzkiej czekolady lub konfiturą domowej roboty:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kokos Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować