DOMOWY BUDYŃ CZEKOLADOWY

5 (143 ocen)

  • 5 min

Sto razy lepszy niż ten z torebki.

  • 5 min

Składniki:

  • litr mleka
    1,5 łyżki kakao
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    3 łyżki mąki pszennej
    pół szklanki cukru
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowy budyń czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z litra mleka odlać 3/4 szklanki a resztę zagotować z cukrem.
  • 2. W mleku które zostawiliśmy rozrobić mąkę i kakao, aby nie było grudek.
  • 3. Zawiesinę wlać do gotującego mleka powoli cały czas mieszając, aż zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kakao Mąka Mąka pszenna Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować