domowy budyń czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

taki domowy czekoladowy jest o niebo smaczniejszy od kupnego z torebki...

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g gorzkiej posiekanej czekolady
    3 łyżki cukru
    2 szklanki (500ml) mleka
    szczypta soli
    3 łyżki skrobi kukurydzianej

Domowy budyń czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier i posiekaną czekoladę. Podgrzewamy na małym ogniu często mieszając do rozpuszczenia czekolady.
  • 2. W miseczce mieszamy skrobię kukurydzianą i sól; wlewamy do niej około 3/4 szklanki, mleka z czekoladą i mieszamy, tak aby nie było grudek.
  • 3. Wlewamy masę z powrotem do garnka. Gotujemy budyń mieszając, aż zgęstnieje. Budyń nakładamy do pucharków i gotowe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy