Domowe nachos

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nachos dla Muchachos, czyli domowa zagrycha dla tych, którzy lubią chipsy i nie tylko

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g mąki pszennej, 200g mąki kukurydzianej, 120g masła, 1 szklanka wrzątku, 1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski Nachosy

Domowe nachos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połączyć obie mąki i wymieszać z solą, dodać masło pokrojone w kostkę i szklankę wrzątku, wymieszać dokładnie i zagnieść ciasto. Kiedy ciasto trochę przestygnie, rozwałkować, pokroić na paski, z pasków wykroić trójkąty i wyłożyć na blachę wyścieloną matą silikonową lub papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 10-12 minut. Przed pieczeniem można posypać ostrą papryką. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować