Domowe Monte

4.33 (241 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Domowe Monte deserek którym zajadają się mali i duzi. Zdrowa przekąska bez zbędnych ulepszaczy. Niewyszukane składniki a przygotowanie jest banalnie proste.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 budyń waniliowy (40g) z cukrem
    500 ml mleka
    200ml. słodkiej śmietanki do ubijania 30%
    1 łyżka cukru pudru
    1 łyżka ciemnego kakao
    1 czubata łyżka masła orzechowego
Wystaw ocenę:

4.33 (241 ocen)

Zobacz również:

Desery Bita śmietana Przekąski

Domowe monte - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń ugotuj według instrukcji na opakowaniu następnie przykryj folią spożywczą tak aby pokrywała całą powierzchnię budyniu i odstaw do całkowitego wystudzenia. (zapobiegnie to tworzeniu się grubego kożucha )
  • 2. Śmietankę ubij wraz z cukrem pudrem na gęsty krem i dodaj do zimnego budyniu. Zmiksuj całość na niskich obrotach miksera.
    Tak przygotowaną masę budyniową podziel na dwie równe części. Do jednej części dodaj kakao, masło orzechowe i zmiksuj do połączenia składników.
  • 3. Do pucharków nakładaj po ok 2 solidne łyżki ciemnej masy następnie wykładaj taką samą ilość jasnej masy.
    Można dodatkowo posypać kakao i posiekanymi orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Budyń Kakao Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować