Domowe mleko kokosowe

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Znakomite do koktajli, czy sosów. Choć nie tak tłuste jak te z puszki, ale też pyszne.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka wiórków kokosowych
    2 szklanki wrzątku

Domowe mleko kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki zalewamy 1 szklanką wrzątku i odstawiamy na 2-3 godziny.

    Po tym czasie dolewamy 1/2 szklanki wrzątku i miksujemy blenderem przez kilka minut. Następnie odciskamy mleko za pomocą gęstego sitka lub gazy.

    Pozostałe po odciśnięciu wiórki zalewamy znowu 1/2 szklanki wrzątku, miksujemy blenderem i ponownie odciskamy.

Komentarze

Podobne przepisy