DOMOWE HAMBURGERY z serkiem topionym oraz natką pietruszki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne domowe hamburgery to wspaniała propozycja na nadchodzącą majówkę. Mięsko wychodzi bardzo soczyste i smaczne, ser topiony wspaniale się komponuje a nietypowy dodatek pietruszki nadaje im ciekawego smaku.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • bułki ( ja użyłam bułek kukurydzianych z dodatkiem nasion )
    sałata lodowa
    czerwona papryka
    cebula
    natka pietruszki
    ser topiony w plasterkach ja użyłam ZŁOTY EMENTALER
    majonez
    pasta - sos warzywny RELISH

    hamburgery:

    0.5 kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
    3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    2 łyżki prażonej cebuli
    sól, pieprz
    1 łyżeczka mielonej wędzonej słodkiej papryki
    kilka kropel sosu tabasco
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka ketchupu
    0,5 łyżeczki curry
    1 jajko
    0,5 łyżeczki mielonego kminku

    odrobina oleju do podsmażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Domowe hamburgery z serkiem topionym oraz natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki do hamburgerów umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy i wyrabiamy. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju i smażymy na niej uformowane dłońmi placuszki ok 1 cm. Smażymy na średnim ogniu na rumiano z obu stron. Bułki rozcinamy i smarujemy obie części pastą RELISH, następnie dajemy sałatę, kolejno pokrojoną paprykę, usmażonego hamburgera, plasterek sera topionego, cebulkę, natkę pietruszki, odrobinę majonezu i przykrywamy górą od bułki. Gotowe i zajadamy.

Porady

te pyszne hamburgery oczywiście świetnie też wychodzą na grillu zamiast smażone na patelni

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Sałata Sery Warzywa Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować