Domowe burgery z indyka

4.51 (163 ocen)

  • 25 min

Każdy je lubi, poza tym są bardzo zdrowe, bo domowe, z dużą ilością warzyw.

  • 25 min

Składniki:

  • - 40 dag mielonego indyka,
    - łyżka posiekanej natki pietruszki,
    - łyżeczka ostrej musztardy,
    - sól, pieprz,
    - odrobina oleju,
    - po 4 bułki grahamki, liście sałaty, plasterki żółtego sera,
    - spory pomidor,
    - kiszony ogórek,
    - keczup.
Wystaw ocenę:

4.51 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowe burgery z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mielonego indyka wyrób z natką pietruszki, solą, pieprzem i musztardą. Uformuj z niego placuszki, smaruj odrobiną oleju i obsmaż na patelni z wszystkich stron (około 8-10 minut).
  • 2. Bułki przekrój na pół, na 4 połówkach ułóż po plastrze żółtego sera i mięsnym kotleciku, przełóż na blaszkę do pieczenia, zapiekaj 10 minut w temp. 180 st.C, aż ser się stopi.
  • 3. Na każdym kawałku mięsa zrób kleks z keczupu, połóż po liściu sałaty i po 1-2 plasterki obranego ze skórki pomidora i ogórka kiszonego. Przykryj drugą połówką bułki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować