Domowe burgery

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jak fast food to tylko domowy :)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 pełnoziarniste bułki do burgerów
    500 mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    1 cebula
    1 łyżka papryczek jalapeno w zalewie
    1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu
    1 łyżka czubrycy czerwonej
    2 łyżki maggi
    dodatkowo:
    sałata lodowa
    pomidor
    ketchup

Domowe burgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać z posiekaną cebulą i resztą składników, Uformować 4 kotlety i usmażyć z obu stron na patelni grillowej. Bułki do burgerów przekroić na pół i również podsmażyć na patelni grillowej. Obie połówki bułki posmarować ketchupem, nałożyć posiekaną sałatę, kotleta, plasterki pomidora i przykryć drugą połówką bułki. Smacznego :)

Porady

Składniki na 4 porcje. Kaloryczność 1 porcji 511 kcal Węglowodany 49,1 g Tłuszcza 20,3 g Białko 32,2 g

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy