Domowe burgery

5 (151 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kto się nie skusi ? :) Pyszne domowe burgery, w środku mięsko i czego tylko dusza zapragnie. Nie zajmują wiele czasu a przyrządzone samemu dają ogromną satysfakcje.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 bułek z sezamem (przepis: w linku na dole przepisu oraz moich przepisach)
    700 g mielonego wieprzowo-wołowego
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    1/3 łyżeczki ostrej papryki
    sól i pieprz do smaku
    1 jajko
    8 liści sałaty
    2 pomidory
    1 ogórek
    1/2 cebuli
    sos czosnkowy bądź majonez i keczup
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Burgery

Domowe burgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Domowe ciepłe bułki z sezamem kroimy na pół. Następnie do miski wkładamy mielone oraz wszystkie przyprawy i jajko. Wszystko mieszamy do połączenia składników. Z mięsa formujemy 8 płaskich okrągłych kotletów. Smażymy na patelni grillowej lekko posmarowanej olejem bądź klasycznej patelni z większą ilością oleju. Do każdej bułki wkładamy sałatę, mięso, pomidora, ogórka oraz cebule a na końcu polewamy keczupem oraz majonezem chyba że mamy ochotę na własny sos czosnkowy.
  • 2. Sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu, 1 łyżka jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, 1/2 łyżeczki orygano, sól, pieprz oraz szczypta cukru.

Porady

BUŁKI Z SEZAMEM https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/bulki-z-sezamem-do-burgerow

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować