Domowe burgery

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Domowy fast food :)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 bułki do burgerów
    250 g mięsa mielonego
    garść oliwek, u mnie kalamata
    1 łyżeczka musztardy francuskiej
    1/2 cebuli
    1 jajko
    jarzynka, czubryca czerwona, słodka papryka
    1 łyżeczka sosu chili
    1 łyżka maggi
    dodatkowo:
    listki młodego jarmużu
    ogórek kiszony
    pomidor
    majonez, ketchup
    prażona cebulka

Domowe burgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać z posiekaną cebulą i oliwkami, dodać przyprawy i dokładnie wyrobić. Uformować 4 kotlety. Usmażyć na patelni grillowej. Bułki przekroić na pół i podgrzać na patelni. Połówkę każdej bułki posmarować majonezem, ułożyć listki jarmużu, plasterki ogórka i pomidora. Na to kotleta, ketchup, prażona cebulka i druga połowa bułki. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy