Domowe biszkopciki dla niemowląt. Od 7 miesiąca.

4.81 (174 ocen)

  • 20 min

Biszkopciki, które każdy maluch zje ze smakiem. Mięciutkie i delikatne.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 jajko
    1 łyżka cukru
    15 g mąki pszennej (1,5 łyżki)
    15 g mąki ziemniaczanej (1,5 łyżki)
Wystaw ocenę:

4.81 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Domowe biszkopciki dla niemowląt. od 7 miesiąca. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkopciki dla niemowląt 1. Dużą prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
    Piekarnik nagrzać do 170-175°C.
    Obie mąki wymieszać w misce.
    Jajko z cukrem wbić do drugiej miski. Miskę włożyć do garnka z wrzątkiem i ubijać mikserem przez 5 minut. Jak powstanie gęsta kremowa masa, przesiać mąkę i delikatnie wymieszać rózgą / trzepaczką.
    Nakładać po 1 łyżce ciasta na blachę i piec 7 minut.
    Ciepłe biszkopty zdjąć z blachy na kratkę do studzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować