Domowa wuzetka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić w osobnym naczyniu na sztywną pianę.
W drugim naczyniu ubić żółtka z cukrem. Do żółtek dodać przesianą z proszkiem do pieczenia mąką, kakao oraz wodę z olejem. Zmiksować.
Do masy dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Piec 30-40 min. w 170 st. Ostudzić
2.Masa: śmietanę ubijać. Zanim ubije się do końca dodać cukier i serek homogenizowany, delikatnie zmiksować.
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości gorącej wody, ostudzić. Dolać do masy, zmiksować.
3.Biszkopt przeciąć na pół i przełożyć masą.
4.Polewa: żelatynę rozpuścić w niewielkie ilości gorącej wody. Pozostałe składniki połączyć, zagotować. Połączyć z żelatyną. Gorącą polewą polać ciasto.
Komentarze