Domowa wegeta w słoikach

4.49 (182 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Wegeta do słoików to super szybka do przygotowania alternatywa dla domowej kostki warzywnej (bulionetki). Sposób jest genialny i prosty. Taką domową wegetę używam od ponad roku do zup, sosów, zapiekanek czy zamiast wywaru warzywnego, mieszając ją z gotującą wodą. Mega wygodna i praktyczna sprawa (na zdjęciu wegeta otwarta po roku stania w piwnicy - wyśmienita!)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 marchewek
    5 pietruszek
    korzeń selera
    por
    3 cebule
    2 pomidory
    3 ząbki czosnku
    natka pietruszki
    natka koperku
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Domowa wegeta w słoikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowa wegeta do słoików 1. Wszystkie warzywa zmiksować w maszynce (robocie kuchennym). Zasypać 400 g soli i odstawić na 40 minut. Po upływie tego czasu zamieszać wraz z sokiem i przekładać do słoików.

    NIE PASTERYZOWAĆ.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować