Domowa szarlotka na kruchym spodzie

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Rewelacyjnie prosta i szybka szarlotka :)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - schłodzone kruche ciasto: 1 sztuka
    - mus jabłkowy: 400 gramów
    - budyń waniliowy proszek: 3 łyżeczki
    - morele z kompotu: 6 sztuk
    - cynamon: 0.5 łyżeczki
    - cukier puder: 2 łyżki
    - śmietana kremówka (ubita na sztywno): 250 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowa szarlotka na kruchym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kruchym ciastem wyłożyć dno foremki kwadratowej, nakłuć widelcem i włożyć do nagrzanego piekarnika do 170" na 15 min. Resztę ciasta pokroić w paski i skręcić w spiralkę, włożyć do lodówki na czas pieczenia się spodu.
    Mus jabłkowy wymieszać z proszkiem budyniowym, wyłożyć na upieczony kruchy spód, na masę jabłkową poukładać cząstki moreli i ułożyć na krzyż paski schłodzonego ciasta skręcone w spiralki.
    Ponownie włożyć do piekarnika na 20- 25 minut do czasu aż ciasto na wierzchu będzie lekko złote.
    Ubić śmietanę kremówkę na sztywno z odrobiną cukru. Upieczone ciasto schłodzić, oprószyć cukrem pudrem, pokroić na kawałki. Na każdą porcję położyć jedną łyżkę ubitej śmietany i oprószyć dodatkowo cynamonem.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować