Domowa, prażona cebulka

4.94 (207 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 25 min

Zawsze proszę o podwójną porcję, a teraz mam swój własny słoiczek szczęścia. ;)

  • 1 godz. 25 min

Składniki:

  • 4 duże, młode cebule
    6 łyżek mąki
    1 łyżeczka soli
    olej do smażenia
    ręczniki papierowe do odsączania
Wystaw ocenę:

4.94 (207 ocen)

Zobacz również:

Fast food Przystawki

Domowa, prażona cebulka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę (raczej grubszą, tak około 0,5 cm), następnie posypujemy połową łyżeczki soli i odstawiamy na godzinę.

    Następnie posypujemy trzema łyżkami mąki, dokładnie mieszamy i rozgrzewamy olej.

    Przed samym smażeniem dodajemy kolejne trzy łyżki mąki i potrząsamy. Smażymy na rozgrzanym, gorącym tłuszczu, na średnim płomieniu aż cebulka się dobrze upraży i zrobi apetycznie złota.

    Gotową wyławiamy łyżką cedzakową i odsączamy na papierowych ręcznikach. Można trzymać w suchym słoiku do miesiąca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PRZEPIS DNIA Piątek 25.07.2014r. http://www.przyslijprzepis.pl/forum/topic/guid/1997482?page=40 KH_04-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować