Domowa pasta rybna

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna pasta, która powstała z potrzeby chwili. Tania i łatwa w wykonaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • puszka śledzi po gdańsku
    cztery jajka
    pół cebuli
    1-2 łyżki musztardy
    sól
    pieprz

Domowa pasta rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, do miseczki wkładamy rybę wraz z olejem, drobno posiekaną cebulkę i przestudzone, drobno posiekane jajka. Aby składniki lepiej się połączyły dodajemy muszterdę. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

Porady

Musztardę można zastąpić majonezem. Jeśli ktoś nie przepada za wyrazistym smakiem cebuli, może dodać szczupiorku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy