Domowa nutella

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mocno orzechowa, wyśmienicie smakuje zarówno na kanapce jak i dodatek do deserów. Dzieci ją uwielbiają.

  • 30 min

Składniki:


  • orzechy włoskie 1 szklanka
    mleko migdałowe 1-1,5 szklanki
    kakao 15 g
    miód 2-3 łyżki

Domowa nutella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, układamy orzechy na blaszce i pieczemy kilka minut. Wysypujemy orzechy na ścierkę (najlepiej ciemną) i mocno pocieramy żeby większość skórki zeszła. Gdy orzechy ostygną wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki, mleko na początek tylko 1 szklankę. Miksujemy całość na gładką masę. W razie potrzeby dodajemy więcej mleka (zależy jaką chcemy konsystencję).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy