Domowa granola z bakaliami i miodem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną i chrupiącą, pieczoną granolę. Zdrowa i słodzona miodem jest super dodatkiem do np. jogurtu lub mleka. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1szkl.płatków owsianych
    4 łyżki płynnego miodu
    4 łyżki żurawiny
    4 łyżki rodzynek
    5 - 6 łyżek nektaru bananowego
    garść migdałów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Domowa granola z bakaliami i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowa granola z bakaliami i miodem 1. Migdały siekamy na mniejsze kawałki.Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy, aby miód i nektar połączyły się z masą. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy przygotowaną granolę,rozprowadzamy równą warstwę.Pieczemy przez ok 30 min w temperaturze 200 stopni co jakiś czas mieszając, aby masa się podpiekła ale nie przypaliła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować