Domowa granola bakaliowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na super bakaliową granolę pieczoną z dodatkiem miodu. Granola jest świetna na śniadanie z jogurtem i świeżymi owocami. Polecam

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szkl płatków bio z samopszy
    garść rodzynek
    garść suszonej żurawiny
    garść siemienia lnianego
    garść suszonych moreli
    garść migdałów
    4-5 łyżek płynnego miodu
    1 łyżka oleju rzepakowego

Domowa granola bakaliowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy płatki i dodajemy rodzynki, żurawinę, siemie lniane i mieszamy. Migdały siekamy drobno a morele kroimy w paseczki i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy razem. Do mieszanki dodajemy olej i miód, mieszamy. Przesypujemy na blaszkę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie studzimy i przesypujemy do szklanego pojemnika. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy