Domowa granola

4.5 (145 ocen)

  • 30 min

Zdrowa, domowa granola, to idealny początek dnia.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szkl. płatków owsianych całych
    2 łyżki otrąb owsianych KUPIEC
    2 łyżki mąki razowej pszennej
    1 łyżka płynnego miodu
    1,5 łyżki oleju rzepakowego

    1 łyżka sezamu
    1 łyżka rodzynek
    1 łyżka żurawiny suszonej
    2 łyżki ziaren słonecznika
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowa granola - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane, otręby, mąkę - wymieszać.
    Dodać miód i olej rzepakowy. Wsypać ziarna - wymieszać.
  • 2. Mieszankę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C. Piec 20 minut.
  • 3. Wyjąć blachę z piekarnika, dodać bakalie - ostrożnie przemieszać.
    Piec jeszcze 7-8 minut.
  • 4. Granolę pozostawić do ostygnięcia. Przełożyć do słoiczków lub innych pojemników.

    Przechowywać szczelnie zamkniętą.

Porady

Do granoli możemy użyć wszelkich ziaren, pestek i bakali - wedle upodobań.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować