Dietetyczny placek cukiniowo-kokosowy z nutą imbirową

0 (0 ocen)

Cukinia w roli głównej! Czyli pyszny, miękki , wilgotny i słodki placek cukiniowo-kokosowy z nutą imbirową, który możesz jeść bez wyrzutów sumienia....Ciasto jest dietetyczne i naprawde pyszne. Ciężko poprzestać na jednym kawałku :)

Składniki:

  • -60 suchej kaszy jaglanej
    -pół szklanki wiórków kokosowych
    -200g potartej cukinii na małych oczkach
    -2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru
    -2 małe jajka
    -2g świeżego, potartego imbiru
    -kilka łyżek ksylitolu
    -1 łyżeczka sody oczyszczonej
    -1 łyżka soku z cytryny/pomarańczy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Dietetyczny placek cukiniowo-kokosowy z nutą imbirową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-259bbti 1. -kaszę prażymy w garnuszku, zalewamy wodą/mlekiem roślinnym i gotujemy do miękkości. Odstawiamy i studzimy
    -białka oddzielamy od żółtek
    -żółtka, słodzik dodajemy do kaszy i blendujemy na gęsty krem
    -białka jaja ubijamy na sztywną pianę
    - do kaszy dodajemy cukinię, ubite białka oraz resztę składników
    -wszystko dokładnie mieszamy
    -blaszkę smarujemy olejem kokosowym, posypujemy wiórkami (możemy wyłożyć papierem do pieczenia) i przekładamy masę
    -piekarnik rozgrzewamy do 180C
    -pieczemy 45-50 minut
    -studzimy i wkładamy do lodówki (najlepiej na całą noc)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować