Dietetyczny omlet z warzywami

4.48 (157 ocen)

  • 15 min

Pyszny omlet w wersji dietetycznej

  • 15 min

Składniki:

  • 2 białka
    1 żółtko
    1/2 cukinii
    1/2 cebuli
    1/2 pomidora
    1 plaster chudej wędliny
    1/2 łyżki oliwy
    sól, pieprz, tymianek, estragon
Wystaw ocenę:

4.48 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Omlet

Dietetyczny omlet z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, cukinię, wędlinę i pomidora pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać kilka kropel oliwy. Podsmażyć cebulkę, dodać cukinię, wędlinę i pomidora. Doprawić i dusić jeszcze kilka minut. Ściągnąć z patelni.

    Przygotować masę na omlet:

    Białka i żółtko roztrzepać dokładnie. Dodać soli i pieprzu. Na patelni rozgrzać resztę oliwy. Wylać masę i smażyć po kilka minut z dwóch stron aż masa będzie ścięta. bbb

    Omlet położyć na talerzu, na to warzywa, złożyć go w pół i posypać świeżo posiekaną pietruszką/
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować