DIETETYCZNE PODUDZIE Z INDYKA

4.49 (184 ocen)

Soczyste, pyszne i dietetyczne danie.

Składniki:

  • 1 podudzie z indyka
    1 cebula
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól, pieprz, papryka, majeranek
    1 kostka pieczeniowa
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dietetyczne podudzie z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyścić podudzia, ściągnąć skórkę, mięso natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki na 2 godziny.
  • 2. Jogurt wymieszać w miseczce z solą, papryką i majerankiem.Mięso obłożyć tą mieszaniną i plastrami cebuli.
  • 3. Tak przygotowane podudzia włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać 1 szklanką wody, dodać kostkę pieczeniową i piec pod przykryciem 1,5 godz. w temp. 200 stopni.W połowie pieczenia mięso należy przekręcić na drugą stronę.

Porady

Podawać z sosem który powstał podczas pieczenia i cebulką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować