DIETETYCZNE PĄCZKI

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Bycie na diecie, to nie choroba, dlatego zrób sobie na Tłusty Czwartek dietetycznego pączka, a potem idź na spacer. Znikną wszystkie wyrzuty sumienia ;)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - mąka pszenna luksusowa: 3 szklanki
    - cukier biały kryształ: 0.5 szklanki
    - drożdże: 40 gramów
    - mleko: 1 szklanka
    - masło: 1 łyżka
    - marmolada: 1 opakowanie
    - budyń o smaku waniliowym: 400 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Dietetyczne pączki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z dodatkiem łyżeczki cukru. Do większej miski wsypujemy mąkę, resztę cukru, wlewamy rozczyn. Mieszamy na gładką masę. Na koniec polewamy roztopionym masłem. Pozostawiamy w ciepłym miejscu pod przykryciem ok. 30min.
  • 2. Ciasto wyrabiamy powtórnie, odstawiamy na chwilę, po czym odrywamy od niego po kawałku wielkości piłki ping-pongowej. Kawałek rozpłaszczamy, na środek kładziemy łyżkę budyniu lub marmolady. Składamy boki do środka i wyrabiamy zgrabną kulkę.
  • 3. Przygotowane pączki układamy na blaszce, pozostawiamy ok. 15 min do wyrośnięcia, po czym pieczemy je w 180st. C przez 30 min, na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować