Dietetyczna papryka nadziewana kurczakiem i ryżem

4.47 (173 ocen)

  • 60 min

Chyba każdy zna klasyczną paprykę z mięsem mielonym i ryżem;) Dzisiaj przedstawiam jej odchudzoną wersję - paprykę nadziewaną. Możecie użyć mielonego mięsa z piersi kurczaka lub (tak jak ja) drobno pokrojonego.

  • 60 min

Składniki:

  • (na 2 porcje):
    - 2 papryki
    - filet z piersi kurczaka
    - 3/4 woreczka ryżu (pełnoziarnistego/brązowego)
    - 2 jajka
    - szczypiorek (opcjonalnie)
    - sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.47 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dietetyczna papryka nadziewana kurczakiem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, studzimy.
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę (lub mielimy).
  • 3. Ucinamy górę papryki i wydrążamy środek.
  • 4. Łączymy w misce mięso, ryż i 2 jajka. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i ziołami. Możemy dodać szczypiorek. Gotową masą nadziewamy papryki. Nakładamy "kapelusze".
  • 5. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 45 min (możemy przykryć folią aluminiową, kiedy papryka zacznie się robić brązowa). Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Ryż Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować