Deserek z galaretki, śmietany i musu jabłkowego

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny deserek z owocowej galaretki, bitej śmietany z dodatkiem musu jabłkowego. Całość jest posypana mielonymi orzechami. Polecam na deser.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 łyżek tężejącej galaretki
    100 mililitra śmietany kremówki
    1 śmietan - fix
    1 łyżka musu jabłkowego
    2 łyżeczki mielonych orzechów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Mus Musy Mus jabłkowy

Deserek z galaretki, śmietany i musu jabłkowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deserek z galaretki, śmietany i musu jabłkowego 1. Do pucharków wlewamy po 6 łyżek tężejącej galaretki i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Do wysokiego pojemnika wlewamy śmietankę i dosypujemy śmietan - fix, miksujemy na sztywno.
    Do ubitej masy wkładamy mus jabłkowy i ponownie blendujemy do połączenia się składników.
    Masę przekładamy do pucharków na sztywno galaretkę i posypujemy mielonymi orzechami. Deser najlepiej smakuje lekko schłodzony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mus jabłkowy Galaretka Orzechy Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować