Deser z prażonymi jabłkami

4.5 (198 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Szybki sposób na pyszny deser lub podwieczorek. Rozpływające się w ustach jabłka pachnące cynamonem.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg jabłek
    5 łyżek cukru
    1 płaska łyżeczka cynamonu
    1 opakowanie cukru waniliowego
    200 g herbatników
    450 g serka homogenizowanego waniliowego
    kostka gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Deser z prażonymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, obrać i usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Przełożyć do rondla, wsypać cukry oraz cynamon. Gotować aż powstanie mus. Wystudzić. Następnie układać składniki w pucharkach w kolejności:
    1. prażone jabłka
    2. pokruszone herbatniki
    3. serek
    4. pokruszone herbatniki
    5. prażone jabłka
    6. pokruszone herbatniki
    7. serek
    8. starta czekolada
    Schłodzić przez godzinę w lodówce .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować