Deser z galaretką, mascarpone i borówkami

4.5 (169 ocen)

  • 15 min

pyszny deser z owocami na lato

  • 15 min

Składniki:

  • galaretka różowa (smak margarita)
    szklanka wrzącej wody
    100 g mascarpone
    100 ml śmietany kremówki 30%
    łyżeczka cukru pudru
    szczypta barwnika w proszku fioletowego (opcjonalnie)
    garść borówek
    kilka listków mięty
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z galaretką, mascarpone i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości niż na opakowaniu (w oryginalne 1,5 szklanki wody), czyli w szklance wrzątku.
    Zostawić do ostygnięcia, przelać do pucharku, wstawić do lodówki w celu stężenia.
  • 2. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, dodać mascarpone i barwnik (opcjonalnie) zmiksować na najniższych obrotach.
  • 3. Masę wyłożyć na galaretkę, na wierzch dodać borówki i listki mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować