Deser z budyniem i galaretką

4.51 (176 ocen)

Bardzo prosty, ale jakże smaczny deser, który w dzieciństwie przygotowywała mi mama.

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:

    1 galaretka o dowolnym smaku
    1 budyń waniliowy
    500 ml mleka
    300 ml śmietany kremówki
    2 łyżki cukru pudru
    starta czekolada do dekoracji

Wystaw ocenę:

4.51 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z budyniem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy ostygnie, rozlać ją na dno pucharków lub szklanek w których będziemy podawać deser.
  • 2. Budyń ugotować, wystudzić, wyłożyć na stężałą galaretkę.
  • 3. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Wyłożyć jako ostatnią warstwę deseru. Wierzch udekorować startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować