DESER TRUSKAWKOWY Z MASCARPONE I BIAŁĄ CZEKOLADĄ

4.49 (148 ocen)

  • 15 min

Delikatny , serowy krem z białą czekoladą przełożony soczystymi truskawkami, i chrupiącymi biszkoptami jest świetnym pomysłem np. na randkę!Robi się go błyskawicznie i gwarantuję , że jest to jeden z tych deserów, któremu nikt się nie oprze!

  • 15 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 1 duża porcja )

    * biała czekolada – 50 g
    * śmietana 36% – 100 ml
    * mascarpone – 3 łyżki
    * biszkopty – 3 szt
    * truskawki – 100 g
    * cukier puder – 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Krem

Deser truskawkowy z mascarpone i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.

    Truskawki miksujemy z cukrem pudrem.

    Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy mascarpone, a następnie wlewamy lekko przestudzoną czekoladę.

    Na dno słoiczka układamy połamane biszkopty, przykrywamy porcją kremu, musem truskawkowym i resztą kremu.

    Podajemy mocno schłodzone!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Biała czekolada Mascarpone Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować