Deser malinowy biało-czerwony

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Delikatny deser, a likier nadaje mu fajny smaczek.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Czerwona warstwa:
    1 szklanka soku z malin (miałam maliny w soku własnym)
    2 łyżeczki żelatyny
    Biała warstwa:
    1 szklanka mleka
    cukier waniliowy domowy
    120 ml likieru z białej czekolady
    2 płaskie łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Deser malinowy biało-czerwony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sok podgrzać, do gorącego wsypać żelatynę i energicznie mieszając mątewką doprowadzić do wrzenia. Wystudzić, przelać do kielicha lub szklanki.
    Mleko z wanilią zagotować. W części gorącego mleka rozpuścić żelatynę i przelać do reszty mleka, podgrzewać chwilę, zestawić z ognia i dodać likier z białej czekolady. Wystudzić i przelać do kielicha na warstwę czerwoną. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Likier Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować