Deser lodowy "Trzy smaki"

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tym deserem zajadają się i dzieci, i dorośli.

Składniki:

  • ● 2 śnieżki
    ● 4 jajka
    ● 1,5 szkl. mleka
    ● 2 serki homogenizowane
    ● 3/4 szkl. cukru pudru
    ● 3-4 łyżki kakao
    ● po 2 garści rodzynek i orzechów włoskich
    ● owoce świeże, z puszki lub kompotu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Deser lodowy "trzy smaki" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śnieżki ubijamy z mlekiem. Żółtka ucieramy z serkiem. W osobnym naczyniu ubijamy białka z 3/4 szkl. cukru pudru. Wszystkie masy mieszamy i dzielimy na 3 części.
  • 2. Do jednej części dodajemy bakalie, do drugiej – owoce, do 3. – kakao. Dwie tortownice (śr. 23 cm) wykładamy folią i układamy masy warstwami: owocową, kakaową i bakaliową. Zamrażamy ok. 2 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chałka TRZY SMAKI

4 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chałka TRZY SMAKI

benka Ciasto drożdżowe w trzech smakach i kolorach splecionych ze sobą. 2 godz.

To może cię zainteresować