Deser jogurtowy z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. białka z cukrem ubić na sztywno dodać po jednym żółtku ubijać dalej,
pod koniec ubijania dodać łyżkę wody.
2.Mąkę wymieszać z proszkiem dodać do jajek i delikatnie wymieszać
3.Masę wlać do wysmarowanej formy o średnicy 25 cm
4. piec w temperaturze 180 stopni 25minut
2.Masa:
żelatynę rozpuścić w 380ml chłodnej przegotowanej wody, po ok 10 minutach lekko podgrzać.
Jogurt połączyć z cukrem pudrem oraz letnią żelatyną wymieszać.
Kiedy masa zacznie gęstnieć powoli wlać ją na biszkopt odstawić do lodówki.
3.Dekoracja:
kiedy masa na biszkopcie będzie już odpowiednio gęsta poukładać na niej owoce.
Galaretkę rozpuścić i postawić do wystudzenia, kiedy zacznie tężeć powoli oblać nią deser.
Porady
aby deser wyglądał efektownie należy użyć formy do deserów na zimno;)
najlepsze będą świeże owoce;)
Komentarze