Deser budyniowy z galaretką i bitą śmietaną

4.5 (181 ocen)

Bardzo smaczny deser.

Składniki:

  • 1 budyń malinowy z cukrem
    1/2 litra mleka
    20 dkg malin mrożonych
    2 płaskie łyżeczki żelatyny
    150 ml śmietany 30%
    cukrowe serduszka do posypania
    2 ciasteczka okrągłe z czekoladą
    4 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Deser budyniowy z galaretką i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować budyń według przepisu i rozlać do dwóch pucharków.Maliny rozmrozić i odcisnąć sok.Do soku dodać 3 łyżki cukru pudru i namoczoną w 2 łyżkach wody żelatynę.Całość delikatnie podgrzać do rozpuszczenia żelatyny i cukru.Wystudzić i tężejącą wylać na zimny budyń.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodając cukier puder.Ubitą na sztywno śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na galaretkę.Posypać cukrowymi serduszkami.Z ciastek wyciąć foremką serduszka i wbić w śmietanę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Galaretka Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować