Deser ananasowy z mascarpone

4.49 (164 ocen)

Pyszny i szybki deser do przygotowania w kilka chwil

Składniki:

  • na 4 desery:

    250 ml kremówki 30 %
    150 g serka mascarpone
    2 łyżeczki cukru
    1 dojrzały ananas
    4 łyżeczki konfitury pomarańczowej
    3 pełne łyżki płatków migdałowych
    3 kostki gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Desery

Deser ananasowy z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kremówkę ubić z cukrem. Na końcu dodać serek mascarpone i krótko zmiksować ze śmietaną na małych obrotach.
  • 2. Ananasa obrać, pokroić w krążki a następnie w małe trójkąciki.
  • 3. Płatki migdałów uprażyć krótko na suchej patelni. Powinny bardzo lekko się przyrumienić, jeśli przegapimy ten moment płatki będą gorzkie.
  • 4. Czekoladę zetrzeć na tarce.
  • 5. Do pucharków nałożyć po łyżeczce konfitury pomarańczowej, następnie po warstwie masy śmietankowej i kawałków ananasa, posypać płatkami migdałów i wiórkami czekoladowymi. Wiórki przykryć kolejną warstwą masy a na wierzch wyłożyć kawałki ananasa i znów posypać płatkami migdałów i czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Ananas Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować