Delikatny deser na waflu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuszczamy w wodzie i czekamy aż wystygną. W tym czasie przygotowujemy kwadratową tortownicę (z zaciskiem). Wafel wycinamy tak aby zmieścił się w tortownicy i kładziemy go na dno. Na waflu układamy równomiernie biszkopty języczki. Gdy galaretki zgęstnieją ubijamy 1 bitą śmietanę i dodajemy gęstniejącą galaretkę agrestową. Taką piankę wylewamy na wafel. Na pianę wysypujemy jedną torebeczkę ryżu preparowanego i lekko ugniatamy. Wstawiamy na chwilkę do lodówki. W tym czasie ubijamy drugą bitą śmietanę, tym razem z galaretką ananasową.Kolejną piankę wylewamy na ryż i znów posypujemy kolejną paczką ryżu preparowanego. Deser chłodzimy w lodówce około 1 godziny. Smacznego!
Komentarze