Delikatny deser na waflu

4.5 (176 ocen)

  • 2 godz.

Lekki deser na każdą okazję. Dodam ,że wymyśliłam go sama.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 bite śmietany
    1 galaretka agrestowa
    1 galaretka ananasowa
    2 szklanki mleka
    1 wafel
    mała paczka biszkoptów
    2 torebki ryżu preparowanego
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Delikatny deser na waflu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy w wodzie i czekamy aż wystygną. W tym czasie przygotowujemy kwadratową tortownicę (z zaciskiem). Wafel wycinamy tak aby zmieścił się w tortownicy i kładziemy go na dno. Na waflu układamy równomiernie biszkopty języczki. Gdy galaretki zgęstnieją ubijamy 1 bitą śmietanę i dodajemy gęstniejącą galaretkę agrestową. Taką piankę wylewamy na wafel. Na pianę wysypujemy jedną torebeczkę ryżu preparowanego i lekko ugniatamy. Wstawiamy na chwilkę do lodówki. W tym czasie ubijamy drugą bitą śmietanę, tym razem z galaretką ananasową.Kolejną piankę wylewamy na ryż i znów posypujemy kolejną paczką ryżu preparowanego. Deser chłodzimy w lodówce około 1 godziny. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować