DELIKATNE KALAFIOROWE KOTLECIKI

0 (0 ocen)

Lubię eksperymentować w kuchni. Kotleciki kalafiorowe są daniem lekkim a zarazem bardzo smacznym. Moja rodzina zajada je z wielkim apetytem.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    • 1 spory kalafior świeży lub mrożony
    • Bułka tarta
    • 1 jajko
    • 1 mała cebula
    • 2 łyżki masła
    • Sól
    • Olej do smażenia

Delikatne kalafiorowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kalafior oczyścić, umyć i ugotować. Dobrze osączyć, a następnie drobno posiekać. Dodać około pół szklanki tartej bułki, jajko, startą na tarce cebulę, sól do smaku i masło.
  • 2. 2. Masę dobrze wymieszać i formować z niej małe kotleciki. Obtaczać je w tartej bułce i smażyć na rumiano.
  • 3. 3. Kotleciki najlepiej podawać z makaronem albo ryżem i z ostrym sosem pomidorowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy