Czosnkowy kurczak w cieście naleśnikowym

4.5 (180 ocen)

  • 3 min

Dla miłośników czosnku i nie tylko

  • 3 min

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    5 ząbków polskiego czosnku

    Ciasto naleśnikowe:
    2 szk mąki
    1 szk mleka
    kucharek
    jajko

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Czosnkowy kurczak w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet kroimy na plastry średniej grubości (nie rozbijamy)
    Czosnek wyciskamy za pomocą praski, obtaczamy kawałki mięsa i odstawiamy na 2 godz. do lodówki.

    Z podanych składników robimy dość gęste ciasto naleśnikowe, obtaczamy mięso i smażymy z obu stron na złoty kolor.

    Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować