Czosnkowe udka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Udka w ten sposób są bardzo czosnkowe delikatne i soczyste, praktycznie danie samo się robi wystarczy wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego! Danie obiadowe w mig gotowe ;)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    przyprawa do kurczaka
    oliwa z oliwek
    główka czosnku + 2 ząbki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z kurczaka

Czosnkowe udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć natrzeć przyprawą do kurczaka oraz oliwą z oliwek, ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i natrzeć mięso
  • 2. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i podlać szklanką wody, czosnek przekroić na pół i położyć koło udek
  • 3. Udka wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na 40 minut, po tym czasie zdjąć pokrywę i dopiec na złoty kolor w 160 stopniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Kurczak Mięso Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować