Czosnkowa zupa krem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Podana z grzanką czosnkową lub groszkiem ptysiowym czy też ze świderkami francuskimi z szynką smakuje znakomicie

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 większe ziemniaki ( 330 gram)
    0,5 główki czosnku
    50 gram sera żółtego Gouda
    2 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
    2 łyżki masła sklarowanego
    2 średnie listki laurowe
    2 kuleczki ziela angielskiego
    1 szczypta ostrej papryki mielonej
    1 szczypta mielonego imbiru
    Sól
    Tymianek suszony
    Pieprz ziołowy
    Masło sklarowane do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Ser

Czosnkowa zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czosnkowa zupa krem 1. Ziemniaki pokrojone w kostkę przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać czosnek pokrojony w kostkę, podsmażyć jeszcze około 2 minuty.Należy uważać, aby nie przypalić czosnku, bo będzie gorzki.
    Dodać bulion, listki i ziele angielskie, gotować kilka minut, aby ziemniaki zmiękły. Wyłowić listki laurowe i ziele a zupę zmiksować podręcznym blenderem.
    Dodać ser żółty starty na grubych oczkach tarki, przyprawić do smaku i podgrzewać chwilkę, aby ser się rozpuścił.
    Podać z grzanką czosnkową lub groszkiem ptysiowym czy też ze świderkami francuskimi z szynką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Groszek ptysiowy Imbir Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować