Czosnkowa kiełbasa grillowana,nadziewana mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna kiełbasa czosnkowa z grilla nadziana pysznym serem mozzarella podana w towarzystwie grillowanych warzyw smakuje wybornie.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kiełbasa czosnkowa 2 szt,
    mozzarella w kulce 1 szt,
    cebula 1 szt,
    papryka czerwona 1/2 szt,
    olej 2 łyżki,
    sól i pieprz do smaku,
    przyprawa do grilla,
    dodatkowo;
    liście sałaty,
    koper świeży,
    natka pietruszki,
    keczup pikantny 3 łyżki,
    musztarda 3 łyżki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Grill

Czosnkowa kiełbasa grillowana,nadziewana mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czosnkowa kiełbasa grillowana, nadziewana mozzarellą 1. Czosnkową kiełbasę ponacinać po długości w odległości do 1,5 cm, ale nie do końca, następnie natrzeć lekko olejem i oprószyć przyprawą do grilla. Kiełbasę rozłożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 10 minut.
    Po 10 minutach zdjąć kiełbasę z grilla lekko przestudzić, a następnie położyć na foli aluminiowej.
    W miejsca nacięte powkładać plasterki mozzarelli.
    Folie dokładnie zwinąć, kiełbaski ułożyć na tacce grillowej.
    Dookoła kiełbasy w wolne miejsca poukładać kawałki umytej, oczyszczonej z nasion papryki czerwonej, plastry obranej cebuli.
    Całość położyć na rozgrzanym grillu i grillować do rozpuszczenia mozzarelli i do miękkości grillowanych warzyw.

    Po rozwinięciu foli gotowe kiełbasy polać keczupem połączonym z musztardą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza Grillowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować