Czosnek niedźwiedzi marynowany w oleju

4.49 (183 ocen)

  • 30 min

Z taką wersją czosnku niedźwiedziego spotkałam się będąc na wycieczce w Niemczech, wracając do domu postanowiłam wykorzystać podpatrzony przepis na czosnek niedźwiedzi.

  • 30 min

Składniki:

  • 300 - 500 g liści lub samych łodyżek czosnku niedźwiedziego
    sól
    oliwa z oliwek lub ulubiony olej u mnie rzepakowy

Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Czosnek niedźwiedzi marynowany w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łodyżki mogą być same lub razem z listkami umieszczamy w słoiku, ciasno układamy lekko solimy, zalewamy oliwą lub olejem. Czekamy aż ulecą bąbelki powietrza. Szczelnie zakręcamy. Przechowujemy w suchym, zaciemnionym i chodnym miejscu.

Porady

Podajemy do mięs lub dodatek do sałatek, makaronów i wedle własnego smaku i fantazji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek niedźwiedzi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować