Czerwone curry po tajsku z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Danie powstaje bardzo szybko, w smaku jest aromatyczne, ostre i rozgrzewające.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka czerwonej pasty curry
    1 łyżeczka sosu rybnego
    150 ml mleczka kokosowego
    150 g krewetek koktajlowych
    pół szklanki zielonego groszku (mrożonego)

Czerwone curry po tajsku z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekany czosnek i smażymy przez minutę.
    Dodajemy pastę curry i posiekany czosnek, smażymy przez minutę. Dolewamy mleczko kokosowe i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy sos rybny i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień, dodajemy rozmrożone krewetki i podgrzewamy do momentu aż krewetki się ugotują.
    Podajemy z ulubionym ryżem.
    SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy