Czerwona kapusta z jabłkiem

4.95 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

pyszna surówka

Składniki:

  • pół główki czerwonej kapusty

    1 duża cebula

    1 duże jabłko

    sól, pieprz

    cukier

    ocet lub sok z cytryny

    majonez
Wystaw ocenę:

4.95 (195 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Czerwona kapusta z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i wrzucić na osolony wrzątek. Do wody dodać trochę octu i chwilę gotować ok.5-7 minut.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić i wyłożyć na durszlak. Następnie wylać na nią kapustę razem z wrzątkiem i zostawić do obcieknięcia i wystygnięcia. W ten sposób sparzy nam się cebula i będzie lekko miękka.
  • 3. Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać razem z kapustą i cebulą. Doprawić do smaku cukrem, pieprzem i majonezem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować