Czerwona cebula z ziemniakami i fetą

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

lekka i aromatyczna przekąska z czerwonej cebulki

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - czerwona cebula: 80 dekagramów
    - ziemniaki: 50 dekagramów
    - feta: 1 opakowanie
    - bulion warzywny: 0.5 szklanki
    - suszony tymianek: 0.5 łyżeczki
    - oliwa: 2 łyżki
    - płatki migdałowe (opcjonalnie): 5 dekagramów

Czerwona cebula z ziemniakami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki (mniejsze na połówki), lekko rozsunąć warstwy. Ziemniaki wyszorować i pokroić w plasterki.
  • 2. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian ziemniaki i cebulę. Zalać bulionem, skropić oliwą i posypać tymiankiem. Przykryć folią aluminiową i piec godzinę w 220 st. C
  • 3. Kiedy warzywa będą miękkie, zmniejszyć temperaturę do 180 st. C, zdjąć folię, posypać pokruszoną fetą i płatkami migdałów. Piec jeszcze ok. 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy